25% bättre än den bästa vi hittade

Hur låg energiförbrukning har egentligen en JSW i jämförelse?

Vi ville se hur våra helelektriska formsprutor från japanska JSW står sig mot konkurrenternas. Att en helelektrisk formspruta är långt bättre än hydrauliska, även servohydrauliska det vet de flesta vid det här laget. Men hur ser det ut om man jämför med en splitterny helelektrisk från en ledande europeisk tillverkare? Det tog vi reda på.

Vi jämförde vår J100ADS med en annan maskin med samma låskraft, samma skruvdiameter, samma material och samma cykeltid. Resultatet överraskade till och med oss. Vår maskin förbrukade 25% mindre energi. 

JSW, J100ADS

4,9 kWh / h 

0,27 Kwh / kg material

Konkurrentens senaste värsting, också 100t

6,8 kWh / h

0,38 kWh / kg material

Då ställer man sig frågan, varför är JSW så mycket bättre? 

Här är några förklaringar:

Lång erfarenhet – JSW har sedan 1987 tillverkat helelektriska formsprutor med fokus på energieffektivitet. Man har helt enkelt ett försprång i know-how. Speciellt när det kommer till styrning av servomotorer.

JSW har även specialistkunskap när det gäller stålbearbetning. Därför har man kunnat utveckla rotationsgjutna cylindrar vilka är 28% mindre ytterdiameter på i jämförelse med konventionella. Detta innebär snabbare uppvärmningstid och minskar energiförbrukning för uppvärmningen med 10%.

JSW har isolerade cylindrar som standard upp till 180 tons låskraft.

En maskin från JSW återanvänder inbromsningsenergin så att ingen energi som alstras förspills. 

Dela inlägget: