FORMSPRUTA från JSW

En formspruta från JSW med en unik kombination av maskiner och tekniker gör att det finns maskiner som passar alla områden. Green & Co levererar JSW:s formsprutningsmaskiner till branscher som medicin, förpackning, bilindustri och tekniskt formgods. i Polen, har JSW ett lager med maskiner vilket gör att vi snabbt kan leverera maskiner med kort levernastid från 50 till 850 tons låskraft. Är du i behov? Kontakta oss

Elektriska formsprutor sedan 1987

Företaget JSW grundades 1907 och man har sina rötter i sitt stålverk vilket det hela startade med. 1961 byggdes den första formsprutan och 1987 kom den första helelektriska formsprutan. Till dags datum har man sålt över 90 000 stycken i hela världen. Produktionen ligger i Hiroshima, Japan och här har de även sin utveckling. JSW genomför ständigt olika tester med ett mål, att ständigt förbättra maskinens prestanda och energieffektivitet

För att snabbare kunna leverera reservdelar samt få teknisk support har JSW ett nyöppnat teknikcenter, maskin-och reservdelslager i Warzsawa, Polen.

JSW:s och Green & Co:s långa erfarenhet av helelektriska formsprutor ger dig som kund, en trygg investering i en fantastiskt bra maskin

JSW formspruta ger er fördelar som:

 • Ca 60 % energibesparing genom högeffektiva servomotorer och energiåtervinning. Effektiv användning av energin utan att använda för mycket.
 • Servon behöver ingen extern kylning.
 • Cykeltidsreducering genom snabba parallella rörelser. Korta cykeltider med perfekt process-säkerhet. Produktivitet x kvalitet = vinst.
 • Genomgående modularitet för skräddarsydda, användarorienterade lösningar. 
 • Ingen hydraulolja behövs. 
 • Maskinerna är tysta, rena och avger mindre värme vilket ger en bättre arbetsmiljö.
 • Betjäningspanel byggd på android-teknologi.  Översikt av dina processparametrar och fylld med smarta funktioner och ”on screen
  instruktionsmanual”
 • I JSW:s ADS-modeller finns det vi kallar AD Support. Detta är ett system som gör att man kan spara ännu mer energi.
 • 10 friprogrammerbara in och utgångar. Systemet ger er möjlighet att förutsäga och förebygga underhållet av maskinen.
jsw formspruta

Formspruta med slitstark och energieffektiv låsenhet

Samtliga maskiner har servodrivna fempunkts knäleder. Konstruktionen är mycket robust och tillförlitlig. Det rörliga formbordet har friliggande holmar och styrs energieffektivt på linjärstyrningar. Konstruktionen innebär även att du får rena holmar utan fett, samt en besparing på fettförbrukningen på 10 %.

Snabb och exakt insprutning

Den servodrivna insprutningen är mycket snabb och exakt. Insprutningshastigheter upp till 500 mm/s är möjlig. De mindre maskinerna har 350 mm/s som standard. Många funktioner för insprutningsenheten är standard, så som funktionen HAVC där maskinen automatiskt kompenserar för variationer i smältans viskositet.
touchscreen jsw formspruta

SYSCOM 5000i touchscreen

 • Stor LCD-skärm 15’’
 • Fysiska driftsknappar
 • Integrerad bruksanvisning
 • Skärm för sekvensstyrning
 • Inställningsassistent
 • Energibesparingsassistent
 • Underhållshistorik
 • Inmatning av parametrar under ikoner
 • Skärmdumpsminnen
 • Stoppur, kalkylator, enhetsomvandlare
jsw formspruta

30 - 180 tons låskraft

De mindre storlekarna på formsprutor är helt fria från hydraulik. Sprutenheten förflyttas med elmotorer. Maskinerna är därför mycket lämpliga för exempelvis renrum.

220- 450 tons låskraft

De mellanstora formsprutorna har ett inbyggt hydraulsystem för rörelserna av sprutenheten för att på ett effektivt sätt hålla ett stabilt anliggningstryck.

550 - 3 000 tons låskraft

JSW bygger helelektriska formsprutor ända upp till 3 000 ton. Men maskiner med upp till 1 800 tons låskraft är standard.

JSW formspruta är en investering som lönar sig!

Helelektriskt är det gröna valet! JSWs maskiner är samtliga helelektriska och det gör att du sparar både på energin och miljön. Besparingar på upp till 80 % är inte ovanliga. Även på insprutningssidan spar du energi med en JSW. Den unika centrifugalgjutningen av cylindrarna medför att ytterdiametern på cylindern kan minskas med 28 %, vilket minskar behovet av tillförd energi under plastificeringen. Maskinens snabba parallella rörelser minskar cykeltiderna och dess precision och insprutningsfunktioner höjer kvalitetsutfallet. 

Dessa egenskaper spar även de på energiförbrukningen. Behovet av reservdelar under maskinens livslängd är minimal. JSW är det givna valet för dig som vill göra skillnad när det gäller energieffektivitet och ha en hög output i din produktion!

Två kontor. Ett företag

Demonstration av formspruta

Är du intresserad av få en demonstration av våra maskiner? Vi kan erbjuda demonstration av JSW formsprutor.

I Anderstorp har Green & Co ett eget svetslaboratorium där vi kan testa och utveckla både nya och befintliga projekt för våra kunder. I Anderstorp finns också serviceorganisation och det lager som med snabba leveranser av reservdelar ser till att både nuvarande och framtida kunder är nöjda.

Bolagets säljare utgår från både Malmö och Anderstorp, men framför allt finns de där ni finns.

Boka demonstration

Vill du boka en demonstration av en maskin eller komma i kontakt med oss, fyll i dina uppgifter nedan så vi kan boka in ett möte.

  Anders Friborg

  Försäljningschef

  Vi hjälper dig till det rätta valet av formspruta

  Har du funderingar, frågor eller behöver rådgivning kring modellval, optioner eller extra tillval? Prata då med oss på Green & Co.

  Vi tror på långsiktighet och trygghet i relationerna, det är så man skapar förtroende. 

  Vår försäljningschef Anders Friborg är vår specialist på JSW formsprutor och kan med sin livslånga erfarenhet från branschen ge goda råd på vägen.