LASERSVETS & LASERSKÄRNING - ROBOT TECHNOLOGY

Robot-Technology är ledande inom laserskärning och lasersvetsning av plastprodukter till bilindustrin. De är specialister på innovativa laserapplikationer och robotautomation och har en otroligt snabb teknik för skärning av både plast, textil och andra material. Behöver man ändra ett snitt så är detta snabbt gjort med en omprogrammering, något som är speciellt användbart om man jobbar med omvik.

lasersvets

Laserskärning med ROBOCUT A

ROBOCUT A 100, en robot för laserskärning är en perfekt kombination mellan laser och robot. Produkten är patentsökt och är det optimala verktyget för bearbetning av plastkomponenter. För anpassning till speciella krav finns lasereffekter på 100 – 300 W och olika munstycks- och skannervarianter tillgängliga. 

Den beprövade tekniken att använda lasern i ett hus som en helt integrerad komponent i kinematiken spelar också in här. Ett ultralätt kolhölje är anslutningslänken mellan axlarna 2 och 4 och innehåller laserkällan. 

Ett stort arbetsområde, hastighet, variationsmöjligheter och mycket hög precision kännetecknar laserskärningsroboten och gör den till en absolut högteknologisk maskin.

En 6-axlig laserrobot som använder ABB:s standardprogrammeringsspråk. Användningsområden är trimning av plastdetaljer från bilindustrin, som exempelvis pelarpaneler, instrumentpaneler eller dörrmoduler. Nästan all plast och alla textilier, kan trimmas.

Om Robot Technology

Robot Technology levererar kompletta automationsceller för till exempel clipsmontering samt maskiner för kylskåpsindustrin, ingötsskärning, perforering, märkning av plastprodukter, renskärning av textiler för interiöra bildetaljer så som takhimmel, dörrstolpar samt dörrpaneler.

Johan Green

Johan Green

VD

Vi hjälper dig till det rätta valet av lasersvets

Har du funderingar, frågor eller behöver rådgivning kring olika laserapplikationer, prata med oss på Green & Co.

Vår VD Johan Green är vår specialist när det kommer till laserskärning och lasersvetsning av plastprodukter från Robot Technology.  

Robot Technology, ledande inom lasersvets och laserskärning