Medelstora maskiner från JSW uppgraderade

Japans ledande tillverkare av formsprutningsmaskiner JSW har sedan årsskiftet uppgraderat sina maskiner i segmentet 550 – 850 tons låskraft med den nya styrningen Syscom 5000i och en ny snabbare låsenhet. Därmed är samtliga maskinstorlekar från 30 till 850 ton numera i utförandet ADS.

En effekt av den genuina kultur av kvalitetssäkring och noggrannhet som genomsyrar japansk industri är att alla produkter testas ordentligt innan de lanseras på marknaden. Därför tar det också lite tid innan nya uppgraderingar blir tillgängliga. ADS utförandet har tidigare funnits i maskinstorlekarna med 30 till 450 tons låskraft. Under två års tid har nu uppgraderingen för maskinerna 550 till 850 ton testats i Japan och de är nu godkända för försäljning.

Den nya ADS-låsenheten med linjärstyrningar har en förbättrad design som medför 16% reducering av dry cycle tiden. Friktionen i formrörelsen är lägre och därmed har även energiförbrukningen kunnat reduceras.

Eftersom även maskinerna inom det här storlekssegmetet nu är utrustade med Syscom 5000i styrningen får de funktioner som de tidigare inte haft, såsom ett antal smarta funktioner för formskydd och insprutningskontroll. Samt funktionen I/O Customization som gör att maskinen kan friprogrammerbart styra all möjlig kringutrustning. 

JSW med 650 tons låskraft i det nya ADS utförandet.

Den nya låsenheten är 16% snabbare och sänker energiförbrukningen.

Dela inlägget: